Het gemeentebestuur Mol  plaatst op 1 februari een proefopstelling in de Collegestraat om bijkomend éénrichtingsverkeer in te voeren tussen de Schansstraat en de Gasthuisstraat. Op dit moment mag je in dit gedeelte van de Collegestraat nog in de twee richtingen rijden, maar de rijbaan is er te smal om veilig te kruisen. Deze proefopstelling geldt voor een periode van drie maanden. Nadien volgt een evaluatie.

Het gemeentebestuur ontvangt regelmatig meldingen van auto's die over het voetpad rijden om elkaar te kruisen. Dit leidt tot schade en verzakkingen. Het éénrichtingsverkeer zal lopen in de richting van de Gasthuisstraat. Uit tellingen van eind vorig jaar blijkt dat deze rijrichting veel intensiever wordt gebruikt dan de rijrichting naar de Schansstraat.

In afwachting volledige heraanleg

Op langere termijn voorziet het gemeentebestuur voor deze buurt een groot rioleringsproject met een volledige heraanleg van de wegen. De uitvoeringstermijn is voorzien in de volgende legislatuur (na 2019). De invoering van éénrichting in dit gedeelte van de Schansstraat geldt in afwachting van de definitieve voorstelplannen en de realisatie ervan.

Doortrekken van bestaande éénrichting

Op dit moment geldt nu al enkelrichting in de Collegestraat tussen de Markt en de Schansstraat. Dit wordt vanaf 1 februari dus doorgetrokken tot aan de Gasthuisstraat.